اخبار فناوری و ارتباطات

شش عادت مشترک آدم های خلاق

شش عادت مشترک آدم های خلاق


بسیاری از ما ساعت ها وقت و انرژی خود را صرف فعالیت هایی می کنیم که ما را هر چه خلاق تر در حرفه مان به پیش برد. با نگاهی دقیق به ذهن های خلاق در طول تاریخ، می توانیم به الگوهایی دست یابیم که ما را نیز در خلاق تر شدن کمک خواهند کرد. بعضی از عادات این اشخاص بسیار کاربردی و بعضی نیز بسیار عجیب و غریب بود ه اند. بعنوان مثال، استیو جابز عادت داشت بنشیند و پای خود را در آب بگذارد تا ایده ای جدید به ذهنش برسد. یوشیرو ناکاماتسو، مخترع فلاپی دیسک، آنقدر در اعماق آب شنا می کرد تا کمبود اکسیژن به مغزش فشار آورد و در همان حال ایده های خود را روی کاغذهای مخصوص یادداشت می کرد.


اگر این روش های نا متعارف را در نظر نگیریم، عاداتی نیز وجود دارند که بسیاری از افراد خلاق در آنها مشترک هستند. شش روش مشترک در این افراد برای افزایش قوه خلاقیت را در ادامه ذکر می کنیم که با پیروی از آنها می توانید تغییری اساسی در زندگی خود به وجود آورید. باتک شات همراه باشید.


1. صبح زود از خواب برخیزید.

همه افراد خلاق لزوما سحرخیز نبوده اند. فرانتس کافکا معمولا تمام طول شب را مشغول نوشتن بود و ویلیام استایرون ظهر از خواب برمی خواست و طبق یک عادت "صبحگاهی" یک ساعت دیگر هم در تخت می ماند و به تفکر می پرداخت.

اما در مجموع اکثریت افراد خلاق جزو سحرخیزان هستند که می توان از بین آنها به بنجامین فرانکلین، هاوارد شولتز و ارنست همینگوی اشاره کرد. البته علت سحرخیزی این افراد لزوما مشابه هم نبود. فرانکلین صبح زود برنامه روزانه خود را تنظیم می کرد، در حالیکه شولتز در این زمان ایمیل های انگیزشی برای دوستانش ارسال می کند. برای عده کثیری از افراد خلاق، سحرخیزی راهی برای تمرکز بیشتر است.همینگوی ساعت پنج صبح بیدار میشد و نوشتن را آغاز می کرد.

برای اینکه بتوانید سحرخیزی را به یک عادت تبدیل کنید باید هر روز صبح زود برخیزید و از چرت زدن صبحگاهی بپرهیزید. به تدریج عادت می کنید زودتر به تختخواب بروید و صبح زودتر برخیزید. شاید کسب این عادت در ابتدا دشوار باشد، اما خیلی زود به آن خو می گیرید.


2. به طور مرتب ورزش کنید.

شواهد بسیاری وجود دارد که از تاثیر مثبت ورزش در افزایش خلاقیت خبر می دهد. زمانی که از نظر جسمی احساس خوبی نسبت به خود دارید، از نظر روحی نیز آمادگی تمرکز و خلاقیت را دارید. انجام حرکات ورزشی همچنین به شما کمک می کند تا مدتی از گجت های خود دور باشید. در این مدت فرصت دارید به پروژه های خود فکر کنید و راه های خلاقانه تری برای اجرای آنها به ذهنتان خطور خواهد کرد. در تحقیقی در دانشگاه استنفورد مشخص شد که 90% مردم پس از انجام حرکات ورزشی از خلاقیت بیشتری برخوردار بودند.

بنابراین تعجبی ندارد اگر ورزش یکی از بخش های اساسی برنامه روزمره افراد خلاق است. ریچارد برانسون دو صبحگاهی را فراموش نمی کند و بتهوون و چایکوفسکی هر روز برنامه پیاده روی داشتند.


3. به یک برنامه سفت و سخت روزانه پایبند باشید.

این باور اشتباه در بین مردم وجود دارد که افراد خلاق معمولا هیچ برنامه خاص روزانه ای ندارند. اما عادت های افراد موفق و خلاق خلاف این باور را اثبات می کند. در واقع، اغلب اشخاص خلاق با دقت هر روز خود را برنامه ریزی می کنند. ویلیام جیمز روانشناس تاثیر برنامه ریزی بر خلاقیت را به اینگونه عنوان کرده است که با داشتن یک برنامه می توانید ذهن خود را آزاد کنید تا در حوزه های بسیار جالبی پیشرفت کنید.


4. کار روزانه خود را از دست ندهید.

خلاقیت زمانی بروز می کند که شما برای خود کار می کنید و نه برای شخص دیگری. خلاقیت زمانی دشوار می شود که سرزندگی شما به آنچه خلق می کنید وابسته می شود. شاید به همین دلیل است که بسیاری از افراد موفق و خلاق شغل روزانه خود را هرگز از دست ندادند. استفان کینگ زمانی شاهکار خود را خلق کرد که معلم مدرسه بود و شغلی مشخص با ساعت کاری ثابت داشت.


مشاغل ثابت روزانه علاوه بر فراهم آوردن پشتوانه مالی برای خلاقیت، به روز شما ساختاری می بخشند که در کنار آن ساعاتی که صرف خلاقیت می کنید بسیار دلنشین خواهد بود. تعداد افراد خلاقی که شغلی ثابت و اداری داشتند کم نیست. به عنوان یک نمونه می توان از موزیسین معروف فیلیپ گلس نام برد که یک لوله کش بود.


5. یاد بگیرید در هر مکان و هر زمان کار کنید.

تعدادی از افراد فقط در یک محل خاص کار می کنند و باور دارند که در هیچ محل دیگری نمی توانند کار کنند. این باوری کاملا اشتباه است؛ مطالعات نشان داده است که تغییر در محیط کار تاثیر مثبت قابل توجهی در خلاقیت و بهره وری افراد دارد. استیو جابز پروژه اپل را از گاراژ خانه مادرش آغاز کرد، جی کی رولینگ نخستین ایده هایش در خصوص هری پاتر را در یک قطار و روی یک دستمال یادداشت کرد. وقتی ایده ای خلاقانه به ذهنتان می رسد، بلافاصله آن را عملی کنید. ثبت آن ایده به صورت یک یادداشت هم می تواند پایه و اساس یک خلاقیت منحصر به فرد باشد.


6. بپذیرید که تنها مانع خلاقیت، به تعویق انداختن آن است.

تا زمانی که قلبتان می تپد توان ارایه ایده های خلاقانه و اجرای آنها را دارید. ممکن است این ایده ها همیشه ایده های خیلی خاص و نابی نباشند، اما به خاطر داشته باشید که بزرگترین دشمن خلاقیت عمل نکردن است.

همه ما زمانی را به یاد داریم که باید مطلبی را برای یکی از درس های مدرسه یا دانشگاه تهیه می کردیم. شاید ابتدا هیچ چیز به ذهنمان نرسیده است، اما در نهایت و با توجه به ضرورت نگارش این مطلب راهی پیدا کرده و آن را می نوشتیم. پس کلید موفقیت و خلاقیت در پشتکار و مداومت است.

منبع : http://techshot.ir

ارسال نظر شما

Scroll to Top