اخبار فناوری و ارتباطات

مجازات هک( دسترسی غیر مجاز)

مجازات هک( دسترسی غیر مجاز)

هک و نفوذ به سامانه‌های رایانه‌ای و مخابراتی با نیّت و قصد مجرمانه‌ای که در قانون جرایم رایانه‌ای تعریف شده‌است، جرم تلقّی می‌شود و مجازات دارد. امّا بسیاری از افراد خصوصاً نوجوانان و جوانان، از روی کنجکاوی و با استفاده از برخی نرم‌افزارها و تکنیک‌ها، به این امر اقدام می‌کنند. این افراد بایستی بدانند ‌که در بیشتر موارد اقدام آنان جرم تلقّی شده و در صورت شناسایی پلیسی و برخورد قضایی مجازاتی را برای آنان در پی دارد، و از آن پس یک فرد «سابقه‌دار» محسوب شده و در آینده از بسیاری از امتیازات اجتماعی نظیر ادامه تحصیل، اشتغال و ... محروم خواهند بود. نکات ذیل تذکّراتی به این قبیل ماجراجویان و نیز سایر کسانی است که ممکن است قربانی این کنجکاوی‌ها شوند.
- ورود به سامانه‌های رایانه‌ای و مخابراتی به منظورهای مختلف، نخست عملی غیر اخلاقی محسوب می‌شود. همانطور که بالارفتن از دیوار خانه‌ی مردم و سرقت در فضای واقعی مذموم است، سرقت دارایی‌های رایانه‌ای نیز جرم اخلاقی و جرم قانونی محسوب می‌شود.
- خرید و فروش باگ‌ها و اطّلاعات منافذ کشف شده‌ی سایت‌های اینترنتی، خصوصاً سایت‌های مهم و حسّاس و ارائه‌ی راهنمایی در این خصوص در انجمن‌ها، اطاق‌های گفتگو و شبکه‌های اجتماعی، خرید و فروش نرم‌افزارهای غیرقانونی هک و کرک و استخدام افراد برای اقدام به هک و کرک، جرم محسوب شده و پلیس با شناسایی این دسته از افراد با آنان برخورد قانونی خواهد کرد.
- بسیاری از والدین تصوّر می‌کنند که بزه و تخلّف اجتماعی جوانان و نوجوانان، جایی خارج از چارچوب خانه و خانواده اتّفاق می‌افتد و بنابر این اگر فرزند نوجوان کنجکاو آن‌ها در خانه و با رایانه و اینترنت نسبت به هک و نفوذ اقدام کند، مجرم نیست و از این رو در برابر اقدامات پلیس و تصمیمات دستگاه قضایی مقاومت می‌کنند. لذا بایسته است والدین نسبت به فعّالیّت‌های خانگی درخانه‌ی فرزندانشان حسّاسیّت بیشتری به خرج دهند.

نمونه رای قضایی در مورد هک یا دسترسی غیر مجاز:

شاکی: م.ش

متهم:ش.ش

اتهام: دسترسی غیر مجاز به ایمیل شاکی (و هک آن)

گردشکار: پس از ارجاع پرونده به این دادگاه و وصول به شعبه ثبت و پس از جری تشریفات قانونی دادگاه در وقت مقرر/ فوق العاده بتصدی امضاءکننده ذیل تشکیل است با بررسی پرونده ختم رسیدگی را اعلام و با استعانت از خداوند متعال به شرح ذیل مبادرت به صدور رای می نماید.

«رای دادگاه»

در خصوص اتهام آقای ش.ش ۳۷ ساله و فاقد سابقه محکومیت کیفری دایر بر دسترسی غیر مجاز به ایمیل شاکی ( و هک آن) موضوع کیفر خواست دادسرای عمومی و انقلاب تهران، با عنایت به اوراق و محتویات پرونده و مفاد کیفرخواست و دلایل احصایی در آن و شکایت اولیه شاکی و گزارش و تحقیقات ضابطین از جمله نظریه مرکز فنی دیجیتال از پلیس فتا و مستندات پیوست و اقاریر صریح و مقرون به واقع از متهم و سایر قراین و امارات موجود بزهکاریش محرز و مسلم بوده و با استناد به ماده یک از قانون جرایم رایانه ای و با رعایت ماده ۲۲ قانون مجازات اسلامی به لحاظ اعلام رضایت شاکی خصوصی به پرداخت پنجاه میلیون ریال جزای نقدی بدل از حبس در حق صندوق دولت محکوم می گردد. ضمنا با توجه به ماده ۱۰ قانون مجازات اسلامی تجهیزات توقیفی به ذینفع مسترد گردد. رای صادره حضوری محسوب و ظرف مهلت بیست روز پس از ابلاغ قابل تجدیدنظر در محاکم محترم تجدید نظر استان تهران می باشد.

صدیقی- رئیس شعبه ۱۰۸۳ دادگاه عمومی جزایی تهران- ویژه کارکنان دولت

«منبع پژوهشگاه قوه قضاییه»

منبع : https://irancyberlawyer.ir

فکر کنم خبر های زیر هم برات جذاب باشه

ارسال نظر شما

Scroll to Top