حمید محمدی بنیانگذار دیجی کالا در دوازدهمین همایش مدیریت کسبوکارهای هوشمند در سازمان مدیریت صنعتی، که در زمستان سال ۱۳۹۲ برگزار شد، برای اولین بار آمارهایی از میزان درآمد دیجیکالا را به صورت رسمی اعلام کرد. ارائه آمار از میزان درآمد یک کسبوکار در ایران خیلی متداول نیست و معمولا کسبوکارها یا کارآفرینان به ندرت میزان درآمدشان را منتشر میکنند. حمید محمدی به همراه برادرش سعید، دیجیکالا را در سال ۱۳۸۵ راهاندازی کردند و هماکنون طبق آمار الکسا به عنوان پنجمین سایت پربازدید کشور بیش از ۳میلیون بازدید کننده در روز دارد.
محمدی در همایش ذکر شد اعلام کرد که دیجیکالا هر روز متوسط دوهزار سفارش دارد که متوسط قیمت هر سفارش ۶۰۰ هزار تومان است، یعنی دیجیکالا در پایان سال ۹۲ در هر روز یک میلیارد و دویست میلیون تومان گردش مالی داشته است، با تبدیل شدن این سایت از یک فروشگاه تخصصی کالاهای دیجتیال به بزرگترین خردهفروشی آنلاین ایران، قطعا گردش مالی آن امروز چند برابر آمار ذکر شده است. این سایت با بیش از یکهزار نفر پرسنل مصداق یک کسبوکار کاملا موفق در اینترنت است. بستری که زمانی فقط با ۵ نفر و با فروش دو محصول کار خود را شروع کرد.
حسامآرماندهی بنیانگذار سایت و اپلیکیشن کافهبازار نیز در دومین دورهمی پنجشنبهبازار که اردیبهشت ۹۵ برگزار شد آمارهای جالبی از میزان گردش مالی این فروشگاه اندرویدی اعلام کرد. آرماندهی گفت تنها در نوروز سال ۹۴ کافه بازار بیش از ۳ میلیارد تومان فروش داشته و در مجموع برای توسعه دهندگان تاکنون بیش از ۴۰ میلیاردتومان درآمدزایی ایجاد کرده است. همه این آمارها نشان میدهد میلیونر شدن در اینترنت و در ایران امکانپذیر است، مشروط بر این که اصول آن را درست انجام گیرد. شاید مسائل فنی و سرمایه گذاری در میزان درآمد دو نمونه ذکر شده بسیار تاثیرگذار باشند، اما میتوان بر اساس همین شاخصها میزان درآمد فروشگاهها یا کسبوکارهای کوچکتر را سنجید، یک فروشگاه اینترنتی کوچک شاید نتواند به پای دیجیکالا برسد اما اگر یک دهم آن را هم بتواند موفقیت کسب کند گردش مالی روزانه ۱۰ میلیون تومان، به مراتب از استخدامهای بدون آینده بهتر است.
چرا میلیونر شدن از طریق اینترنت اینقدر طرفدار دارد؟
اول: زندگی، تحصیل و کار نسل جوان با فناوری اطلاعات به هم آمیخته شده و بخش عمدهای از زمان آنها درفضای مجازی سپری میشود، جذابیت فناوری و قابلیت به کارگیری ابزارهای آن خصوصا تلفنهای هوشمند. دوم: شاخص رشد در کسبوکارهای اینترنتی بسیار بالاست. اکثرکارآفرینان موفق که در ایران میلیونر شدند کمتر از ۳۵ سال سن داشتند و همین نشان میدهد شاخص رشد این صنعت از موارد مشابه بسیار بالاتر است. سوم: جوان بودن فناوری اطلاعات در ایران باعث شده ایدهها و نیازهای زیادی وجود داشته باشد که هنوز کسی به آن پاسخ نداده است. بازار فناوری اطلاعات نسب به سایر رشته فرصتهای درآمدزایی بیشتری دارد چهارم: مشکل نبود شغل و بازارکار مناسب در سایر رشتهها از دیگر دلایل گرایش جوانان به این صنعت و یکی از دلایلی است که باعث شده بسیاری از افراد از رشتههای غیرمرتبط وارد حوزه تجارت الکترونیک شوند و موفقیتهای خوبی هم کسب کنند. پنجم: نبود محدودیتهای مکانی و زمانی برای مشاغل فناوری اطلاعات، ششم:امکان شروع کار با سرمایه و نیروی اندک نسب به سایر مشاغل همطراز و..
آیا هنوز هم فرصتهای درآمدزایی اجرا نشده در ایران وجود دارد ؟
بله. یکی از دلیل واضح آن علاقه شدید سرمایهگذاران خارجی برای حضور در بازار فناوری اطلاعات ایران به صورت کلان و همینطور رشد قابل توجه کسبوکارهای اینترنتی در دو سال گذشته است. برای نمونه در دوسال گذشته بیش از دهها شتابدهنده و مرکز رشد تخصصی حمایت از کسبوکارهای مبتنی بر فناروی شکل گرفته است. شتابدهندهها ، مراکز رشد و صندوقهای سرمایهگذاری یکی از مهمترین بخشهای توسعه کسبوکارهای اینترنتی به شما میروند. هنوز ایدهها و نیازهای زیادی وجود دارد که یا به آن پاسخ داده نشده یا کسبوکار قدرتمندی درکنار آن شکل نگرفته است. نفوذ قابل توجه اینترنت پرسرعت در ایران و همچنین جمعیت نزدیک به ۴۰میلیونی کاربران آن، فرصت بسیار عالی است که در کمتر کشور در حال توسعه وجود دارد.
کسبوکار اینترنتی و درآمد اینترنتی چه فرقی با هم دارند؟
برای داشتن درآمد از اینترنت الزاما نیازی نیست که یک کسبوکار راهاندازی کنید، درآمد اینترنتی میتواند بر پایه مهارت از طریق بسترهایی مانند آزادکاری یا فریلنسرینگ باشد. در این مطلب مفصل به نحوه درآمدزایی از طریق آزادکاری پرداختیم، همچنین درآمدزایی میتواند از طریق همکاری در فروش، تدریس، ترجمه و یا حتی مشاغل خانگ و کار در منزل باشد. اما راهاندازی کسبوکار به مراتب فرایندی پیچیدهتر بوده و چشمانداز وسعیتری هم دارد. برای راهاندازی کسبوکار به ایده، بستر فعالیت، زمان، سرمایه و از همه مهمتر مشتری نیاز دارید. برای روشنتر شدن تفاوت بین درآمدزایی از طریق کسبوکار و مهارت پیشنهاد میکنم این مطلب را مطالعه کنید.
هیاهو آموزش و عوامفریبی با هدف کلاهبرداری
هر جایی که نیاز و مخاطب وجود داشته باشد بازار کلاهبرداری و سوء استفاده هم شکل میگیرد. کاربران زیادی به دنبال درآمد اینترنتی هستند، همین واژه را در اینترنت جستجوی کنید، در میان اولین نتایج جستجو، به انبوهی از سایتها خواهید رسید که عناوین آنها تداعی حس خاصی از تبلیغات است. به این مثال توجه کنید: آیا از کوتاهی قد خود رنج می برید؟ آیا کمبود اعتماد به نفس دارید، آیا می خواهید در ۲۴ ساعت چند کلیو وزن کم کنید یا در عرض یک ماه قد بلند شوید و ..
با صرف این چنین هزینه های تبلیغاتی، واقعا چه کسانی هستند که باور کنند که مصرف فلان دارو به افزایش قد آنها منجر می شود؟ آنهم در سی یا چهل سالگی؟! پس جای تعجب ندارد که بسیاری از سایتهای اینترنتی هم در عناوین و تبلیغات خود ذکر میکنند که مثلا: درآمد میلیونی از اینترنت فقط در هفت روز! با صرف روزی ده دقیقه کار اینترنتی ماهانه چند میلیون تومان درآمد کسب کنید! راههای قانونی درآمد صدرصد تضمینی فقط با خرید فلان بسته، اپلیکیشن و کتابی که یک شبه شما را میلیونر می کند و..! نکته جالب اینجاست که هر دو مورد تبلیغ ذکر شده مخاطبان کم و بیش خودش را دارد!
برای کسبدرآمد از اینترنت به آموزش نیاز دارید، در این شکی نیست، اما قبل از آن بهتر است تشخیص دهید که آموزش ارائه شده صرفا با هدف کلاهبردای و فروش تدوین شده یا بر اساس اصول علمی و آموزشهای کارآفرینی تدوین شده است. این مطلب به شما کمک میکند که یک آموزش اصولی را از یک هیاهو برای کلاهبرداری تشخیص دهید.
کسانی که یک شبه ره صدساله رفتند
این که برای درآمد اینترنتی، کاهش وزن، آموزش زبان و خلاصه همهچیز دیگری افراد به دنبال طیکردن ره صدساله بدون زحمت هستند متاسفانه به یک فرهنگ تبدیل شده است! هزاران نفر حاضرند برای کاهش وزن از یک داروی تقلبی استفاده کنند. یکی برای کاهش وزن قرص پیشنهاد میکند، یکی دیگر کفش و یکی دیگر لباس یا دستبند! اما در این میان فروشنده اجناس تقلبی است که با کمترین زحمت به سود هنگفتی میرسد، متاسفانه این بازار کاذب هم در اینترنت شایع و پرطرفدار است. درآمد میلیونی از کلیکهای زیرزمینی را بخوانید تا بیشتر با ابعاد این سبک از درآمدزایی آشنا شوید. فراموش نکنید درآمد پایدار و ثابت به راحتی و در زمان کوتاهی شکل نخواهد گرفت و هرکس به هر دلیل تبلیغ روش خاصی از درآمدزایی در زمان خیلی کوتاهی را انجام میدهد قطعا هدفی جزء سوء استفاده از اعتماد شما را ندارد.
بازاریابی شبکهای و سایتهای کلیکی
بازاریابی شبکهای یکی از بهترین و قدرتمندترین روشهای فروش محصولات است اما به شرط آن که در یک بستر اقتصادی سالم و یک کسبوکار غیر کاذب به کار گرفته شود. در اینگونه فعالیتها تا زمانی که استعلام درستی از آن صورت نگرفته باشد نباید وارد شد، خصوصا که بسیاری از سایتهای هرمی با اعداد و ارقام به خوبی بازی می کنند و حس مخاطبان خودشان را برای مشارکت تحریک میکنند. تشخیص این موضوع در اینترنت سخت و حتی در مواری که سایت خارجی باشد بسیار سختتر است. اکثر بسترهای هرمی خارجی که با یک ساختار کلیکی به صورت ترکیبی کار میکنند قابل اعتماد نیستند. حتی اگر معبتر هم باشند به صورت دائم پای کامپیوتر نشتن و کلیک کردن رو بنرها به صورت ماشینی، هیچ آیندهای برای شما در پی نخواهد داشت. پس وقت خودتان را بیهوده به پای این تبلیغات کاذب نریزید.
از کجا و چگونه شروع کنیم؟
ابتدا باید مشخص کنید که به دنبال درآمد اینترنتی از مهارت هستید یا میخواهید یک کسبوکار راهاندازی کنید. این دو مورد با هم فرق دارند و قبلا در این مطلب در موردشان نوشتم. راهاندازی یک کسبوکار مستلزم داشتن ایده، زمان و حداقل سرمایه است که بسته به موضوع فعالیت، میتواند متفاوت باشد. گاهی باورهای عامیانه غلط در تجارت الکترونیک، افراد را به جای پولدار شدن گرفتار حیطهای از فعالیت میکند که از آن هیچ تخصصی ندارند و درنتیجه از ادامه کار دلسرد میشوند. اگر هیچ تجربهای برای درآمدزایی از اینترنت ندارید و نمیدانید از کجا شروع کنید بهترین کار این است که عجله نکنید، هیچ منبع درآمد پایداری در اینترنت وجود ندارد که به سرعت ایجاد شود و شما بتوانید به آن تکیه کنید. به جای صرف هزینه بیهدف سعی کنید اطلاعات خودتان را افزایش دهید و شرایط خودتان را بررسی کنید. خوشبختانه منابع آموزش مفیدی وجود دارد که استفاده ازآن هزینه زیادی ندارد. صبور باشید و ادامه دهید. شما هم میتوانید میلیونر شوید مشروط به اینکه اصولی کار کنید.