بازدید : 865
با توجه به اینکه سینوس ها فاصله اندکی تا چشم ها و مغز انسان دارند و همچنین ماهیت بسیار حساس این ناحیه از صورت، تنها یک خطای کوچک از سوی جراح و لغزش تیغ جراحی می تواند عواقب و پیامدهای ناخوشایندی را برای همیشه در فرد برجای بگذارد.
به همین خاطر است که محققان مرکز پزشکی Wexner در دانشگاه ایالتی اوهایو نوعی تکنیک مدلسازی سه بعدی را توسعه داده اند که می تواند نقشه مربوط به هر یک از حفره های سینوسی را قبل از عمل جراحی تهیه کند.
به این ترتیب، پزشکان قادر خواهند بود که اقدامات آتی در جراحی را از پیش تمرین نمایند و مشخص نمایند که عمل چه اثراتی را روی بیمار باقی خواهد گذاشت.
به گفته کای ژائو یکی از پژوهشگران مرکز پزشکی Wexner فرایند کار درست مثل اجرای بازی های ویدئویی است که در جریان آن گیمر (در اینجا جراح) برخی از بافت ها را بر می دارد و سپس مشخص می نماید که عمل چه اثراتی را روی جریان هوای بینی خواهد گذاشت.
وی در ادامه گفت: آنها که در صنعت ایرودینامیک فعالیت داشته اند سال هاست که از این شیوه استفاده می کنند و حالا ما قصد داریم آن را به کار گیریم تا ببینیم که آیا می توانیم درک بهتری از فیزیولوژی عملکرد بینی و همچنین علائم مربوط به گرفتگی جریان هوای آن پیدا کنیم یا خیر.
پژوهشگران این مرکز در نظر دارند برای رسیدن به این هدف از شبیه سازی پویای مایعات و حتی مدل های پرینت شده سه بعدی بهره بگیرند و اثرات جراحی را روی جریان هوای عبوری از سینوس ها مشخص نمایند.
منبع :
Digiato.com