اخبار فناوری و ارتباطات

چگونه اشتباهات کاریمان را تشریح کنیم تا بخشیده شویم؟

چگونه اشتباهات کاریمان را تشریح کنیم تا بخشیده شویم؟

«تیم فریس» (Tim Ferriss)  نویسنده کتاب های مرتبط با مباحث موفقیت، گفته جالبی دارد:

«معمولاً موفقیت یک فرد، براساس تعداد مکالمات ناراحت کننده ای که او در طول زندگی داشته، سنجیده می شود».

مکالمات همواره مثل یک پارادوکس به نظر می رسند؛ گاهی به طرز تعجب برانگیزی، مکالمه ای که موجب می شود در کوتاه مدت احساس خوبی نسبت به آن نداشته باشیم، دقیقاً  همانی است که مشکلاتمان را در طولانی مدت حل می کند!

گاهی پیش می آید که نمی توانید پروژه ای را در موعد مشخص تحویل دهید، یا به میزان لازم نتوانسته اید در پروژه ای مفید باشید. در این موارد بسیاری از افراد دنبال بهانه تراشی هستند تا اشتباهات خود را به گردن سایرین یا شرایط بیندازند؛ این رویکرد باعث می شود از دید سایرین اشتباهات کمتر قابل بخشش به نظر بیاید. در ادامه قصد داریم راه کارهایی را مطرح کنیم که به شما در نحوه توضیح و تشریح اشتباهات به منظور قبول کردن آنها از سوی دیگران و نیز بخشیده شدن از سوی آنها کمک می کند:

همواره همه حقیقت را بگویید

 

 

 

 

 

به جای اینکه برای تبرئه کردن خود از اشتباهات، به سایرین دروغ تحویل دهید، همواره سعی کنید به آنها همه حقیقت را بگویید؛ حتی اگر گفته شما برای آنها تکراری باشد و آنها انتظار شنیدنش را داشته باشند. این مسئله موجب می شود آنها احساس کنند شما در حال سوق دادن شرکت یا پروژه یا ... به سمت پیشرفت هستید و در نتیجه به شما اعتماد می نمایند.

اجازه دهید دیگران واکنش نشان دهند

اگر یکی از همکارانتان از این مسئله که شما روی حرف خود پافشاری می کنید، عصبانی شده، به یاد داشته باشید که گاهی این حق آنهاست و البته طبیعی است که عصبانی باشند. پس برای حل مشکل، به درد دلهای آنها گوش دهید و همواره به خاطر داشته باشید، عصبانیت وقتی نادیده گرفته می شود، بیشتر و بیشتر بروز می کند. اگر شما به اشتباه خود اعتراف کنید و احساسات آنها را نیز درک نمایید، راحت تر می توانید مشکلات را حل کنید.

از سوی دیگر وقتی دیگران به اشتباهات خود اقرار می کنند، بابت صداقتی که با شما دارند از آنها سپاسگزار باشید؛ حتی اگرآنها با شما مخالف باشند. این عمل آنها موجب می شود، شما دید درستی از درک آنها نسبت به خودتان به دست آورید.

عذرخواهی کنید

 

 

 

 

 

گاهی اوقات که شما اشتباهی را مرتکب شده اید و به دنبال آن، گزینه هایی که در زمان وقوع خطا پیش رویتان بوده را برای دیگران تشریح می کنید، سایرین تصور کنند که در حال توجیه کردن اشتباهات خود هستید. به عنوان مثال وقتی دیر سر قرار ملاقات می رسید و می گویید، «در ترافیک بودم» یا «مترو دیر رسید»، به نظر می رسد قصد دارید اشتباه خود را به گردن اتفاقات دیگر بیندازید و خود را موجه جلوه دهید. در سوی مقابل، برای جلوگیری از این قضاوت دیگران، راه حل ساده است: تنها بگویید: «به خاطر تأخیر عذر می خواهم».

البته توجه داشته باشید که اگر عادت به عذر خواهی داشته باشید، ممکن است همین جمله اثرش را از دست بدهد. به عنوان مثال فردی را در نظر بگیرید که دائماً دیر سر قرار حاضر می شود و البته هر بار هم عذرخواهی می کند؛ این عذرخواهی قطعاً قانع کننده و قابل بخشش به نظر نمی رسد.

دلیل خود را با جزئیات توضیح دهید

اجازه دهید تشریح این موضوع را با مثالی شروع کنیم: بسیاری از افراد در صورت انجام یک اشتباه، با عدم آمادگی کافی به یک قرار ملاقات کاری می روند؛ آنها تنها گزارش کارهای انجام شده قبلی خود را ارائه می دهند و از توضیح بیشتر اجتناب می کنند. در سوی مقابل، اگر این افراد همواره با جزئیات، تشریح کنند که چه کاری را به چه علت و چگونه انجام داده اند، دیگران می توانند خود را  جای فرد خطاکار فرض کنند و تصور نمایند که در شرایط مذکور نیز همین کارها را انجام می دادند. در این صورت آنها می توانند فردی که مرتکب اشتباه شده را ببخشند.

منبع : www.digiato.com

ارسال نظر شما

Scroll to Top