اخبار فناوری و ارتباطات

پژوهشگران دوربین ارزان قیمتی ساخته اند که می تواند سلامت غذاها را تشخیص دهد

پژوهشگران دوربین ارزان قیمتی ساخته اند که می تواند سلامت غذاها را تشخیص دهد


به طور طبیعی چشمان انسان بهتر از دوربین ها می بینند و به همین دلیل است که عکس های گرفته شده با دوربین های موبایل کیفیت و سرزندگی مناظری که با چشمان خود می بینیم را ندارند.

از همین رو، روشی به نام ابرطیفی یا Hyperspectral ابداع گردید تا این مشکل را حل کند چراکه در این متد می توان بخش هایی از طیف الکترومغناطیس نظیر نور نزدیک به مادون قرمز را به ثبت رساند که چشمان انسان از تشخیص و مشاهده آنها عاجز است.

متاسفانه این دوربین ها قیمت بالایی دارند بنابراین بیشتر می توان آنها را در ماهواره های نظامی پیدا کرد تا سایت های خرید آنلاین نظیر Best Buy. خوشبختانه تیمی متشکل از اعضای دانشگاه واشنگتن و مرکز تحقیقاتی مایکروسافت بر این باورند که موفق شده اند یک دوربین فراطیفی برای تلفن های همراه بسازند که قیمتی در حدود ۵۰ دلار دارد.

این دوربین ها آنطور که سازندگانشان می گویند صرفا به بهتر شدن عکس های اینستاگرام شما کمک نمی کنند و در عوض می توانند بگویند که آیا میوه ای خوب از آب در نیامده یا اینکه به کنکاش درون بدن شما پرداخته و مواد معدنی زیر سطح زمین را بیابند.

دوربین طراحی شده توسط دانشگاه واشنگتن و مرکز تحقیقات مایکروسافت هایپرکم نام دارد و قادر است ۱۷ عکس مختلف را از سوژه مورد نظر در نقاط مختلف طیف نور بگیرد. در مرحله بعدی درست مانند عکس های HDR، نرم افزار دوربین، آنها را با یکدیگر ترکیب می کند تا جزئیاتی را بیابد که در تک تک عکس ها قابل رویت نیستند.

اما این قابلیت یک ایراد مهم امنیتی دارد چراکه دوربین های یاد شده قادرند درست مانند تکنولوژی حسگر رگ های کف دست فوجیتسو، رگ و الگوهای پوستی افراد را نیز شناسایی کنند.

پژوهشگران سازنده این دوربین ها همچنین از آنها برای اسکن میوه آواکادو استفاده کرده اند و توانستند با نرخ موفقیت ۹۴ درصد بگویند که آیا آن میوه به اندازه کافی رسیده است یا نه.

البته باید درنظر داشته باشید که این تنها دوربین hyperspectral ارزان قیمت ساخته شده تا به امروز نیست چراکه دانشگاه وین نیز در سال ۲۰۱۲ میلادی توانست این امکان را در یک دوربین DSLR بگنجاند.

حالا که تیم پژوهشگران ارائه دهنده این دوربین، یافته های خود در این رابطه را در معرض دید عموم قرار دادند، وقت آن رسیده که تکنولوژی خود را بار دیگر به محیط آزمایشگاه باز گردانند و آن را بهینه سازی کنند.

برای نمونه دستگاه ساخته شده در نور زیاد عملکرد خوبی را از خود نشان نمی دهد و مساله دیگری که پیش روی مهندسان سازنده آن قرار دارد کوچک تر کردنش است تا بتوانند آن را در بدنه یک اسمارت فون جای دهند.

هر اتفاقی که رخ دهد، ایده استفاده از موبایل برای تشخیص ایمنی غذای مصرفی به اندازه کافی اغواکننده هست که بسیاری را به خرید تلفن های هوشمند بهره مند از این دوربین ها مجاب کند.

منبع : digiato.com

ارسال نظر شما

 
   
 
Scroll to Top